Peter Linssen

De bron van mijn carrière ontsprong met mijn opleiding tot bioloog. In de farmaceutische arena ben ik ‘opgekweekt’, totdat mijn (altijd al aanwezige) fascinatie voor ‘gedrag’ opbloeide en de overhand kreeg. Inmiddels ben ik al jaren succesvol werkzaam als coach en trainer. Ik ben zeer gedreven om mensen, teams en organisaties als geheel beter te laten functioneren en presteren. 

Mijn expertise omvat team- en organisatieontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en zelfevaluaties; dit alles waardengestuurd. Als mede-oprichter van Profile Dynamics® beschik ik over uitgebreide ervaring met drijfveren.  Doorgaans werk ik met het management, van teammanagers tot en met de Raad van Bestuur en Commissarissen. Daarnaast heb ik veel ervaring met het geven van inspirerende presentaties voor (grote) groepen. Wilt u meer resultaat  behalen voor uzelf, uw team of organisatie? Wilt u ook meer impact realiseren en effectiever kunnen communiceren? Laten we elkaar ontmoeten en samen dit traject ingaan!

Marieke Bruins

Vrijwel vanaf de start van Ember vervul ik sinds 2002 met veel plezier de functie van officemanager en ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie.
Ik ben enthousiast, creatief, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind binnen Ember de vrijheid om op mijn eigen wijze resultaat-, oplossings-, maar vooral klantgericht te denken en te werken. Bovendien zijn de communicatielijnen binnen Ember kort, waardoor we efficiënt en snel kunnen handelen.
Thuis ben ik trotse moeder van vier kinderen en twee prachtige kleindochters, die me laten zien dat elke dag een cadeautje is: “today is a gift, that’s why it’s called the present”. Met daarnaast de instelling het leven niet al te serieus te nemen, probeer ik dit als mijn motto te hanteren.

Anja Spee

Sinds april 2008 ben ik als officemanager werkzaam bij Ember. Ik hou van uitdagingen, ben klantgericht en hou ervan zaken snel af te kunnen handelen. Ik ben betrokken bij de activiteiten die Ember ontplooit, waarbij niet één dag hetzelfde is.
Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en oma van een kleindochter; sociale activiteiten vind ik vaak leuk en ik ga graag wandelen met mijn hond.

Ellen Havenaar

Mensen in beweging krijgen, ze te ondersteunen bij hun ontwikkeling, als individu of als onderdeel van een team, daar ga ik voor. Ik ben een echt mensen-mens. In de afgelopen twintig jaar heb ik me van gepromoveerde bètawetenschapper, na verschillende (leidinggevende) functies in het bedrijfsleven, de semi-overheid en zorg, ontwikkeld tot coach. De rol van communicatie tussen mensen en het effect van het gedrag staan daarin voor mij centraal. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen inspireert en beweegt. Mijn persoonlijke passie is mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag: waardoor loopt een proces vast en wat kunnen zij zélf –of als team- doen om verder te ontwikkelen? Eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en kwetsbaarheid zijn wat mij betreft essentiële ingrediënten. Plus graag een gezonde dosis humor! Ik heb snel in de gaten wat er speelt, ik zoek de verbinding en ben altijd op zoek naar het gezamenlijke vertrekpunt: Wat bindt een team? Ik ben ervan overtuigd dat je van daaruit pas kunt beginnen. Ik ga de confrontatie niet uit de weg en maak waar nodig het onbespreekbare bespreekbaar. De ultieme kroon op mijn werk is als (soms na horten en stoten) een verandering daadwerkelijk beklijft en men samen trots is op het resultaat. Samen terugkijken op een traject dat pittig was, werkelijk wat heeft opgeleverd en waar men óók plezier aan heeft beleefd.

Mijn opleidingen tot persoonlijke- en teamcoach volgde ik aan de School voor Coaching, waar het denken in systemen en de verbinding tussen zingeving en resultaat centraal staan. Sinds 2016 ben ik ook aan de School voor Coaching verbonden als senior coach/trainer.

Annemiek Stam

Na meer dan 20 jaar ervaring in HR, leiderschap, strategie en organisatieverandering, ligt mijn professionele focus tegenwoordig vooral op teamontwikkeling en het versterken van gedreven leiderschap. Ik draag hier het liefst aan bij omdat investeren in onderlinge samenwerking en leiderschap keer op keer essentieel blijkt voor het succes van teams, het slagen van organisatieverandering en de groei van bedrijven.

Met compassie, scherpte, veel plezier en een open geest werk ik aan het bevorderen van begrip en waardering voor elk individu. Op deze manier kunnen mensen elkaars talenten en drijfveren effectiever benutten en samenwerken aan toekomstbestendige organisaties waarin mensen floreren.

Ik heb een brede opleiding genoten in strategisch leiderschap, organisatieverandering en teamontwikkeling, en beschik over meer dan 10 jaar ervaring met drijfverenanalyses van Profile Dynamics®. Overigens werk ik ook graag in het Engels!

Wendelyn Leenheer

De kunst is om zo’n leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt (Loesje)

Dat leuke werk heb ik en dat gun ik iedereen! Het is gelijk de kern van mijn gedrevenheid: het ontgrendelen van talenten van mensen, zodat ze deze optimaal kunnen benutten. Ieder mens immers heeft eigen, specifieke gaven in huis. Hoe beter die passen bij hetgeen ze doen, des te beter gaat het ze af en des te meer energie krijgen ze van hun werk. Daar zet ik mij, als assessor van Ember Ontwikkelassessments, voor in. Mijn 25-jarige werkervaring als HR Manager en Manager Management Development in diverse branches en bij grote, internationale organisaties komt hierbij goed van pas. Net als mijn studies Arbeids- & Organisatie Sociologie, Personeelswetenschappen en de 3-jarige Transactionele Analyse (TA) Opleiding Psychotherapie.

Soms staan veel stress en spanning de ontwikkeling van mensen en de inzet van hun talenten in de weg. Als stress en burnout coach zijn mijn inspanningen erop gericht om mensen inzicht te geven in hoe zij met (meer) energie kunnen functioneren en effectiever kunnen omgaan met druk. Met als uiteindelijk doel dat zij hun werk weer leuk(er) gaan vinden. Door mijn opleidingen bij het Centrum voor Stress en Veerkracht en de HRD Academy beschik ik over een scala aan tools die ik hierbij kan inzetten. Daarbij maak ik gebruik van methodieken die komen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en TA.

De woorden die mij het beste omschrijven zijn: invoelend, nuchter, standvastig en oplossingsgericht. Als ik mezelf bovendien ergens aan committeer, dan ga ik er ook voor. Ik geef niet snel op en wil de onderste steen boven krijgen. Zeker als het gaat om het achterhalen van talenten en coping-strategieën van mensen.

Monique Struijk

Als HRM Adviseur | Trainer | Coach bundel ik mijn expertises als het gaat om cultuur en verandering in organisaties. Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en team ontwikkeling. Met ruim 20 jaar werkervaring in deze vakgebieden en opleidingen op het vlak van HRM, Coaching en Professioneel Trainer heb ik een breed, uniek, pallet aan tools om in te zetten.

Mijn daadkracht, gedrevenheid en resultaatgerichtheid zet ik in om die ontwikkelingen te realiseren. Dit doe ik op maat, creatief en inspirerend. Ik ben praktisch ingesteld, met oog voor de mens. Wat ik kan doen voor jou:

  • Je helpen leerbehoeften te analyseren en deze om te zetten naar leeroplossingen met haalbare resultaten.
  • Je helpen de vertaalslag te maken naar praktische handvatten voor het dagelijkse werk.
  • Je helpen verandering te realiseren, écht het verschil te maken.

In alles wat ik doe: Ik laat mijn klanten pas los als ze écht verder kunnen. En daar ben ik trots op!

Caroline van Gool

Mensen verder helpen, mensen in beweging krijgen, beter laten functioneren en inzicht in hun eigen gedrag geven is wat mij altijd aansprak als leidinggevende van verschillende teams. Vanuit deze motivatie heb ik 1,5 jaar geleden besloten – na de afgelopen 25 jaar werkzaam geweest te zijn in verschillende leidinggevende functies in de pharma en medical devices branche – om als trainer/coach verder te gaan, waarbij ik gebruik maak van de Profile Dynamics® analyse.

Ik benader de dingen vanuit het positieve. Er is geen goed of fout: er is wel ánders. Ik wil met mensen op zoek naar verdieping. Mijn pragmatische instelling zorgt voor praktische tips en handvatten. Ondertussen houd ik het graag luchtig, met ruimte voor humor.

Annemieke Meurs

Oprichter van de Face-Value methode en auteur van het boek ‘Face-value, nieuwe inzichten in non-verbale communicatie’.

De eerste twintig jaar van mijn werkzame leven heb ik als fysiotherapeut gewerkt.
Ik ben altijd gefascineerd geweest door menselijk gedrag en het functioneren van lichaam en geest als een eenheid. Ik maak gebruik van de non-verbale communicatie én de cognitieve informatie in mijn coaching om je te helpen een optimale functie, groei en balans te realiseren.

De Face-Value methode analyseert jouw non-verbale communicatie strategieën en geeft inzicht in jouw non-verbale impact, op basis van video opnamen.

Verandering begint bij jezelf.

In de coaching leer je jouw non-verbale communicatie strategie kennen, ontdek je oude aangeleerde gedragspatronen en vind een nieuwe, effectieve manier van communiceren met anderen. Hiertoe maak ik naast de video-analyse en gesprekken ook gebruik van lichaamsgericht werk om aangeleerde gedragsstrategieën te onderzoeken en te veranderen.

Je staat sterker in je leven en bent in staat frictie en miscommunicatie te voorkomen in zowel werk als privé. Hierdoor heb je energie voor dat wat werkelijk belangrijk voor je is, zoals een carrièreswitch, betere prestaties op je werk of harmonieuze persoonlijke relaties. Dit zie je direct terug in jouw non-verbale communicatie, je straalt werkelijk balans uit. En dat voel je. Deze methode is een krachtige en unieke aanpak, die zichzelf keer op keer bewijst als de succesfactor!

Patrick van Veen

Na mijn studie biologie (1993) in Utrecht begon ik mijn loopbaan als freelance adviseur. In 1997 maakte ik de overstap naar de verzekeringsbranche als projectmanager. In 2002 startte ik met Apemanagement®. De basis van Apemanagement® vormt het onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven.

Door onze menselijke oerinstincten kunnen we problemen in een organisatie niet uitsluitend bedrijfsmatig aanpakken. Inzicht in ons natuurlijke gedrag en de daarbij behorende beperkingen zijn van essentieel belang om te kunnen begrijpen wat er zich in een bedrijf voordoet, om zo te kunnen samenwerken, sturen en leidinggeven.
Naast het delen van kennis uit de biologie doet Apemanagement® ook onderzoek naar onder andere samenwerken en pestgedrag.
Naast Apemanagement® werk ik als zelfstandig bioloog, schrijver, adviseer ik ondernemingen, geef ik presentaties en trainingen en doceer aan de Bestuursacademie Nederland. Ik geef gastcolleges aan universiteiten en word regelmatig door de pers ondervraagd als deskundige en ben daarnaast bestuurslid van het Jane Goodall Instituut Nederland.
Auteur van ‘Dierbare Collega’s’, ‘Kuddegedrag in crisistijd’ en ‘Help, mijn baas is een aap’. ‘Pestkop-apenkop’ schreef ik samen met Sarah Mutsaers en is verschenen in 2012. ‘Oerinstincten van de liefde’, hoe apen en mensen een partner voor het leven vinden’, verscheen in februari 2014. In 2017 werd ‘Verliefd op je klant’ uitgegeven.

Meer weten?

Bel 06 205 425 13, mail naar info@ember.nl of laat een bericht achter: