Referenties

Danny van Dijk

Bestuurssecretaris Autoriteit Financiële Markten (AFM):

Ik heb nu enkele sessies onder begeleiding van Peter bijgewoond en deze zijn allen zeer positief uitgepakt. De benadering met Profile Dynamics® is waardenvrij en door de prettige begeleiding van Peter (vriendelijk en scherp als het nodig is) ontstaat er een open gesprek. Over waar het team staat en welke valkuilen er zijn. Dit geeft een gezamenlijk beeld en gezamenlijke taal waardoor er echte ruimte ontstaat voor verbetering.

Jos Nijhuis

(Voormalig) President & CEO Schiphol Group:

Schiphol Group werkt al vanaf 2008 samen met Ember. Peter Linssen en zijn team hebben inmiddels ruim 900 Profile Dynamics© analyses met ons gemaakt. Vaak doen we dat als onderdeel van het selectieproces. Deze analyse geeft een prima beeld van de drijfveren, motivatie en persoonlijkheid van mensen. De rapportage en het gesprek hierover zijn een prima basis om “te spiegelen” en er daarna aan te werken door training en ontwikkelingssessies. Centrale thema: Wat is de kracht en valkuil van een individu, een team, een organisatie. Dat bespreekbaar maken en vervolgens groeien in cultuur en prestaties, is het doel dat Schiphol Group zich stelt. Daar draagt Ember op een professionele, betrouwbare en eigen manier aan bij.

Harry Crielaars

(Voormalig) Voorzitter Raad van Bestuur Slachtofferhulp Nederland:

Zakelijk ken ik Peter al 20 jaar. Als zelfstandig ondernemer alweer meer dan 16 jaar en nog steeds werk ik met heel veel plezier samen. Vanaf mijn directeurschap bij Greenpeace, Welzijnsonderneming Divers en nu Slachtofferhulp Nederland doe ik een beroep op hem om nog meer kwaliteit uit de managementteams, nog meer uit onze medewerkers en nog meer uit mezelf te halen. Peter is heel duidelijk in zijn communicatie, zeker geen ‘onzin’ type, resultaatgericht en heeft een hoge sensitiviteit voor wat er bij mensen én in een organisatie leeft. Met zijn kennis, ervaring en plezierige aanpak weet hij mensen uit te laten stijgen boven henzelf en als team te laten functioneren. Het laten opstellen van team en individuele ‘kleuren’-profielen en daar vervolgens op gaan acteren als team heeft mij in alle organisaties waarmee ik met Peter samenwerkte geholpen fijne ontwikkelingen in gang te zetten en moeilijke omvormingsprocessen te laten slagen. Een zeer professionele man met een zeer professioneel kantoor achter hem.

Otto Ambagtsheer

Regional Managing Director Benelux unibail-rodamco:

Ik heb met verschillende teams bij verschillende bedrijven en afdelingen met Peter en Ember mogen werken en ben iedere keer uitermate tevreden geweest met de behaalde resultaten. Door de teamsessies met “Profile Dynamics©” analyses leer je elkaar beter en op een hele andere manier kennen en dat is een hele belangrijke eerste stap in het teamontwikkelingsproces. Het delen van elkaars drijfveren en het bespreken van persoonlijke- en groepsprofielen geeft veel inzichten en is een belangrijk onderdeel om met een team de groei te gaan maken van “Forming” naar “Performing”. Peter faciliteert dit proces geweldig en hij kan op een hele charmante manier enorm confronterend zijn. Zijn lange ervaring met begeleiding en ontwikkeling van teams, zowel in sport als business, is een geweldige inspiratie voor ieder team met ambities. Als het je streven is om een “High Performance team” te gaan ontwikkelen, kan ik een sessie met je team en Peter van harte aanbevelen.

Jilles Eissen

Director Commercial Intelligence, Univar:

Ik heb het geluk gehad om Peter Linssen te leren kennen tijdens mijn allereerste leidinggevende baan bij de Rabobank in 2003. Ik was, heel eerlijk, al een paar maanden aan het zwoegen om het team beter te laten samenwerken. Het ging vooral goed met de mensen die erg op mij leken, zo bleek later. Ik ontdekte door Ember de kracht van verschillende kwaliteiten en aansturing in een team. De Profile Dynamics drijfsverenanalyses die we met elkaar deden waren 100% raak en zorgden voor een “kleurentaal” binnen het team. Hierdoor ontstond een veel betere feedback naar elkaar en ik leerde tevens dat ik mijn boodschap voor “andersgekleurden” ook op een andere wijze zou kunnen brengen om mijn (oranje) doel te bereiken. De begeleiding van Peter Linssen tijdens het traject was enorm krachtig en leuk! Peter heeft door zijn eigen managementervaring en theoretisch kader een enorme bijdrage kunnen leveren aan de teamontwikkeling waardoor we een echt High Performing Team zijn geworden. Ik gebruik zijn aanpak tot op de dag van vandaag en start tegenwoordig in nieuwe teams niet zonder een drijfverentraject met Peter Linssen en Ember. Daarnaast zet ik zijn drijfveren-assessments ook in bij werving en selectie.

Rianne Sengers

Vennoot Stolwijk Philipsen:

Onze ervaringen met Ember zijn louter positief, daarom maken wij in toenemende mate gebruik van hun diensten. Waar we enkele jaren geleden startten met de drijfverentesten voor alleen het managementteam, hebben we afgelopen jaar kantoorbreed een communicatietrainingstraject gevolgd en laten we tegenwoordig élke kandidaat voor een vacature screenen middels een drijfverentest.
Het inzetten van de drijfverentesten is een mooi hulpmiddel om te komen tot een betere teamsamenstelling, waarin de diverse teamleden complementair zijn. Op die manier kun je iedereen ‘in zijn/haar kracht’ zetten, maar ook die kandidaten selecteren die de gewenste drijfveren beschikken.
Het communicatietrainingstraject heeft bijgedragen tot een betere interne communicatie, waarin medewerkers elkaar makkelijker feedback geven, meer verantwoordelijkheid nemen. De trainingen waren intensief, soms zelfs confronterend, maar zorgen wel voor bewustwording en inzicht, en vervolgens tot verdere groei tot een steeds meer zelfsturende organisatie. De trainingen van de externe communicatievaardigheden zorgen er mede voor dat wij mee kunnen in de veranderende accountantswereld, waarin andere competenties vereist zijn dan voorheen. De steeds verdere digitalisering van onze sector leidt ertoe dat accountantskantoren zich steeds meer tot een advieskantoor ontwikkelen. Met deze ontwikkeling zijn wij voortdurend bezig, en de trainingen van Ember ondersteunen ons daarbij. De veranderende accountantswereld vormt voor ons daarom geen bedreiging, maar juist een kans.

Marc Unger

(Voormalig) Directeur Corporate Procurement Schiphol Group:

Peter is een fijne en goede sparringpartner. Hij heeft een scherp oog voor de mens met al zijn kwaliteiten en tekortkomingen. Met zijn tips en interventies laat hij mijn team schitteren.
Ik beveel Peter -voor een ieder die een beter team nastreeft- met vertrouwen aan.

Dennis Schuijt

General Manager Vopak Agencies Amsterdam B.V.:

Ik heb Kim leren kennen via Ember, waar zij als coach werkzaam is. Ze is naar mijn inzien een kleurrijk persoon en staat vol in het leven. Door haar ben ik weer tot mijn zelf gekomen. Voor mijn coachingsessies kon ik minder goed opschieten met collega’s / mensen die mijn gevoelige snaar raakten. Ik raakte wel eens geïrriteerd en zocht naar antwoorden: waarom doet men nu zo? Hierop reageerde ik direct en kon ik geagiteerd overkomen. Door samen met Kim via Transactionele Analyse de diepte in te gaan ben ik me meer bewust waarom ik zo kan reageren. Ik communiceer vandaag de dag meer vanuit mijn eigen kracht, ik ben oké. Ik ben me meer bewust van bepaalde situaties en kan hierdoor vandaag de dag beter gesprekken voeren.
Ik wil Ember (Peter en zijn team) en Kim (mijn coach) bedanken voor de positieve bijdrage in mijn verdere ontwikkeling als mens.

Jan Maarten Slagter

(Voormalig) Program Director New Board Program at Nyenrode Business Universiteit:

Peter is een vaste waarde in het New Board Program van Nyenrode Business Universiteit. Hij weet Profile Dynamics® op een heldere, pakkende en geestige wijze over het voetlicht te brengen. Dat zorgt ervoor dat Profile Dynamics® snel onderdeel wordt van de “taal” van het NBP.

Meer weten?

Bel 06 205 425 13, mail naar info@ember.nl of laat een bericht achter: