Leiderschapsontwikkeling

De doelstelling van de management-training kan verschillen per opdracht. De training is gericht op de volle breedte van uw rol als manager en vrijwel alle facetten van die rol komen aanbod. Onderstaande resultaten worden daarbij vaak genoemd:

  • Inspirerend en resultaatgericht coachen van medewerkers;
  • Meer zelfvertrouwen in uw rol als manager door uitbreiding van gedragsrepertoire;
  • Verbinding maken en aansluiten op persoonlijke drijfveren;
  • Positief beïnvloeden van processen en mensen;
  • Focus op prioriteiten en timemanagement;
  • Effectief beheersen van diverse leidinggevende competenties zoals feedback geven en vragen, delegeren, evaluatiegesprekken en berispen;
  • Grotere flexibiliteit in stijlen van leidinggeven: situationeel leidinggeven;
  • Resultaten van het team verbeteren door focus op teamontwikkeling;
  • Uw rol als manager commercieel voor het bedrijf inzetten.

Inhoud en aanpak

Onze trainingen beslaan meestal een periode van zo’n 6 maanden, met intervallen van 4 tot 6 weken per trainingsdag. Tijdens deze praktijkperiodes passen de deelnemers het geleerde in praktijk toe, waarvan ze op de volgende trainingsdag verslag uitbrengen. Op deze manier zijn de deelnemers gedurende lange periode intensief met hun leerproces bezig en leren ze op interactieve manier van elkaar.

Het trainingsconcept is gebaseerd op de theorie dat menselijk gedrag grotendeels berust op on(der)bewust gemaakte keuzen. Succesvol leidinggeven vereist het inzicht en het vermogen dit keuzeproces te herkennen en te sturen in de richting van de gewenste resultaten.

De opbouw van deze praktische training is zorgvuldig doordacht, op maat aangepast en heeft zijn waarde in de afgelopen jaren veelvuldig in de praktijk bewezen. De persoonlijke aanpak met Profile Dynamics® als basis, wordt gecombineerd met theorie en praktijk. Theorie en management-modellen, ter onderbouwing en het creëren van bewustzijn en inzicht. Praktijk in de vorm van voorbeeldgesprekken, inbreng eigen cases, feedback en persoonlijke actiepunten. Kortom: van denken naar doen. De opzet biedt gedurende het traject alle ruimte om flexibel en interactief in te spelen op vragen en reacties van de deelnemers.

Meer weten?

Bel 06 205 425 13, mail naar info@ember.nl of laat een bericht achter: