Wie zijn wij

Peter Linssen

De bron van mijn carrière ontsprong met mijn opleiding tot bioloog. In de farmaceutische arena ben ik ‘gekweekt’, tot mijn (altijd al aanwezige) fascinatie voor ‘gedrag’ opbloeide en de overhand nam. Inmiddels ben ik al jaren succesvol werkzaam als coach en trainer. Ik ben erg gedreven om mensen, teams en organisaties als geheel beter te laten functioneren en presteren.

Mijn expertise is team- & organisatieontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en verandermanagement, dit alles waardengestuurd. Ik heb inmiddels zeer robuuste ervaring met drijfveren (Profile Dynamics®). Meestal werk ik met het management, van teammanagers tot en met de Raad van Bestuur en Commissarissen. Daarnaast heb ik veel ervaring met inspirerende presentaties voor (grote) groepen.
Wilt u meer resultaat uit u zelf halen, uw mensen of organisatie? Wilt u ook meer impact realiseren en effectiever kunnen communiceren? Laten we elkaar ontmoeten en samen dit traject ingaan!

Wendelyn Leenheer

Een diepe interesse in het doen en laten van mensen in relatie tot hun werkomgeving heeft geresulteerd in een studie Sociologie van Arbeid, Organisatie en Beleid aan de Universiteit van Amsterdam. In vervolg daarop heb ik me gedurende 25 jaar vanuit diverse HR-rollen bezig gehouden met gedrag van mensen in organisaties. Het ging daarbij vooral om de invloed van cultuur en HR instrumenten op het gedrag van managers en medewerkers. De laatste 5 jaar verdiep ik me in gedragspatronen van mensen in hun gehele leefomgeving. Hierbij maak ik veelal gebruik van de persoonlijkheidstheorie ‘Transactionele Analyse (TA)’. Aanvullend gebruik ik situationeel Profile Dynamics, Enneagram en NLP. Momenteel ben ik in afronding van de 3-jarige opleiding TA Psychotherapie aan de TA-academie. Daarbij volg ik een traineeship voor de internationale graad voor Certified Transactional Analyst in Psychotherapy. Daarmee behaal ik eveneens het European Certificate for Psychotherapy, De verwachting is dat ik deze beide ‘degrees’ behaald in 2018.
De thema’s waarin ik me heb gespecialiseerd zijn: communicatiepatronen, stress/burn-out en verstoorde relaties op het werk en in de privé-situatie. Bij Ember neem ik ontwikkel-assessments af om het potentieel van mensen vast te stellen. Verder ben ik inzetbaar als coach, Profile Dynamics consultant en mediator.

Kim Reijntjes

Wát zit er in jou? Hoe kunnen we jouw groei realiseren? Meer zelfvertrouwen kweken, jouw autonomie ontwikkelen, met als doel te komen tot betere vaardigheden, relaties en communicatie. Daar zet ik mij voor in!
Begeleiding die werkelijk bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen is mijn passie. Ik begeleid je naar meer zelfinzicht, een groter reflectief vermogen, nieuwe vaardigheden en bij identiteitsvraagstukken. Dit doe ik door je meer in contact te brengen met jezelf, waardoor je een betere communicatie en relatie met anderen verkrijgt. Dit leidt tot persoonlijke groei en autonomie.
In mijn communicatie ben ik direct en to the point, verenig ik een balans tussen kracht en zacht, energie en reflectie, compassie en afstand.
Het coachen als ambacht heb ik mij eigen gemaakt vanuit de opleiding van School voor Coaching, en de driejarige opleiding “professionele communicatie” bij Phoenix. De methodieken waaruit ik put komen uit Transactionele Analyse, NLP en systemisch werken.

Patrick van Veen

Na mijn studie biologie (1993) in Utrecht begon ik mijn loopbaan als freelance adviseur. In 1997 maakte ik de overstap naar de verzekeringsbranche als projectmanager. In 2002 startte ik met Apemanagement®. De basis van Apemanagement® vormt het onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven.

Door onze menselijke oerinstincten kunnen we problemen in een organisatie niet uitsluitend bedrijfsmatig aanpakken. Inzicht in ons natuurlijke gedrag en de daarbij behorende beperkingen zijn van essentieel belang om te kunnen begrijpen wat er zich in een bedrijf voordoet, om zo te kunnen samenwerken, sturen en leidinggeven.
Naast het delen van kennis uit de biologie doet Apemanagement® ook onderzoek naar onder andere samenwerken en pestgedrag.
Naast Apemanagement® werk ik als zelfstandig bioloog, schrijver, adviseer ik ondernemingen, geef ik presentaties en trainingen en doceer aan de Bestuursacademie Nederland. Ik geef gastcolleges aan universiteiten en word regelmatig door de pers ondervraagd als deskundige en ben daarnaast bestuurslid van het Jane Goodall Instituut Nederland.
Auteur van ‘Dierbare Collega’s’, ‘Kuddegedrag in crisistijd’ en ‘Help, mijn baas is een aap’. ‘Pestkop-apenkop’ schreef ik samen met Sarah Mutsaers en is verschenen in 2012. ‘Oerinstincten van de liefde’, hoe apen en mensen een partner voor het leven vinden’, verscheen in februari 2014. In 2017 werd ‘Verliefd op je klant’ uitgegeven.

Ellen Havenaar

Mensen in beweging krijgen, ze te ondersteunen bij hun ontwikkeling, als individu of als onderdeel van een team, daar ga ik voor. Ik ben een echt mensen-mens. In de afgelopen twintig jaar heb ik me van gepromoveerde bètawetenschapper, na verschillende (leidinggevende) functies in het bedrijfsleven, de semi-overheid en zorg, ontwikkeld tot coach. De rol van communicatie tussen mensen en het effect van het gedrag staan daarin voor mij centraal. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen inspireert en beweegt. Mijn persoonlijke passie is mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag: waardoor loopt een proces vast en wat kunnen zij zélf –of als team- doen om verder te ontwikkelen? Eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en kwetsbaarheid zijn wat mij betreft essentiële ingrediënten. EN graag een gezonde dosis humor! Ik heb snel in de gaten wat er speelt, ik zoek de verbinding en ben altijd op zoek naar het gezamenlijke vertrekpunt: Wat bindt een team? Ik ben ervan overtuigd dat je van daaruit pas kunt beginnen. Ik ga de confrontatie niet uit de weg en maak waar nodig het onbespreekbare bespreekbaar. De ultieme kroon op mijn werk is als (soms na horten en stoten) een verandering daadwerkelijk beklijft en men samen trots is op het resultaat. Samen terugkijken op een traject dat pittig was, werkelijk wat heeft opgeleverd en waar men óók plezier aan heeft beleefd.

Mijn opleidingen tot persoonlijke- en teamcoach volgde ik aan de School voor Coaching, waar het denken in systemen en de verbinding tussen zingeving en resultaat centraal staan. Sinds 2016 ben ik ook aan de School voor Coaching verbonden als senior coach/trainer.

Monique Struijk

Als HRM Adviseur | Trainer | Coach bundel ik mijn expertises als het gaat om cultuur en verandering in organisaties. Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en team ontwikkeling. Met ruim 20 jaar werkervaring in deze vakgebieden en opleidingen op het vlak van HRM, Coaching en Professioneel Trainer heb ik een breed, uniek, pallet aan tools om in te zetten.

Mijn daadkracht, gedrevenheid en resultaatgerichtheid zet ik in om die ontwikkelingen te realiseren. Dit doe ik op maat, creatief en inspirerend. Ik ben praktisch ingesteld, met oog voor de mens.

Wat ik kan doen voor jou:

  • Je helpen leerbehoeften te analyseren en deze om te zetten naar leeroplossingen met haalbare resultaten.
  • Je helpen de vertaalslag te maken naar praktische handvatten voor het dagelijkse werk.
  • Je helpen verandering te realiseren, écht het verschil te maken.

In alles wat ik doe:

Ik laat mijn klanten pas los als ze écht verder kunnen. En daar ben ik trots op!

www.linkedin.com/in/moniquestruijk

Nicole Schuring

Succes is geen toeval

Zo’n vijftien jaar begeleid ik organisaties bij teamconflicten en samenwerkingsissues. Een professionaliseringstraject realiseren, een team helpen bij het verbeteren van de samenwerking en een MT begeleiden bij het doorbreken van een weerbarstig samenwerkingspatroon zijn voorbeelden van opdrachten die ik uitvoer. In de rol van adviseur, teamcoach, trainer of mediator maak ik de onderstroom zichtbaar en de interactie tussen mensen expliciet. Als begeleider ben ik betrokken en resultaatgericht, kom ik dichtbij en zorg voor veiligheid en breng ik reflectie en beweging.

Graag maak ik de verbinding tussen de concrete werkpraktijk en concepten/theorieën. De studie organisatiesociologie aan de UvA, de opleiding ‘Professionele Communicatie’ bij Phoenix opleidingen en diverse trainingen gericht op interactiepatronen en teamontwikkeling zijn hierbij behulpzaam. Methoden die ik gebruik zijn Profile Dynamics, systeemdenken en Deep Democracy.

Ik houd van teams met hun dynamiek en onderlinge verhoudingen. Ik geloof dat als de onderlinge betrekkingen goed zijn, een team tot grote performance in staat is.

Marieke Bruins

Vrijwel vanaf de start van Ember vervul ik sinds 2002 met veel plezier de functie van officemanager en verzorg ik de financiële administratie.
Ik ben enthousiast, creatief, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind binnen Ember de vrijheid om op mijn eigen wijze resultaat-, oplossings-, maar vooral klantgericht te denken en werken. Lijnen binnen Ember zijn bovendien kort, waardoor we efficiënt en snel kunnen handelen.
Thuis ben ik trotse moeder van vier kinderen, die me laten zien dat elke dag een cadeautje is: “today is a gift, that’s why it’s called the present”. Met daarnaast de instelling het leven niet al te serieus te nemen, probeer ik dit als mijn motto te zien.

Anja Spee

Sinds april 2008 ben ik als officemanager werkzaam bij Ember. Ik hou van uitdagingen, ben klantgericht en hou ervan zaken snel af te kunnen handelen. Ik ben betrokken bij de activiteiten die Ember ontplooit, waarbij niet één dag hetzelfde is.
Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen, sociale activiteiten vind ik vaak leuk en ik ga graag wandelen met mijn hond.